Spejdere og knive!

Der er som bekendt regler for størrelsen af de knive, man må være i besiddelse af samt regler for, hvor de må medtages. Den rigtige tekst kan findes på www.retsinformation.dk .Det er Lov nr. 316 fra 2007.

Kort fortalt står der i loven:
At alle, også spejdere, gerne må gå med en foldekniv (lommekniv) med en klinge på højst 7 cm.
At spejdere i uniform til spejdermøde, på spejdertur og lignende samt direkte på vej til og fra spejdermøde også gerne må bære en dolk med en klinge på højst 12 cm.

Men læg især godt mærke til "i uniform" og "direkte på vej til og fra et spejderarrangement"!
Man må altså ikke tage uniform og dolk med i f.eks. skole eller et andet sted og derfra til spejdermøde.

- og hvordan er det så i praksis her i Vikingestammen?

Bæverne: Bæverne har ikke kniv med til et bævermøde, med mindre der inden et møde bliver givet besked på det modsatte. På sommerlejre medbringes altid knive, som dog først bliver taget i brug efter gennemførelse af en aktivitet, hvor bæverne lærer knivens rette brug.
På ture
vil der altid blive givet besked inden turen, om knive skal medbringes eller ej.

Ulvene: Der medbringes normalt ikke knive til et ulvemøde. På sommerlejre har de fleste ulve en kniv med.  Også i ulveflokken har man undertiden aktiviteter, hvor man lærer ulvene at behandle kniven rigtigt.

Spejderne: Hos spejderne hører en kniv eller dolk næsten sammen med uniformen. Til et almindeligt møde er der ikke den store brug for den, men den er et uundværligt stykke værktøj på en weekendtur og en sommerlejr.

I alle enheder lærer vi drengene at behandle kniven og dolken med respekt og ansvarlighed, og vi har aldrig haft episoder med uansvarlig omgang med dem.

 

God og billig begynderkniv til bæveren og ulven

  God og ret dyr spejderdolk; en såkaldt slirekniv. Absolut kniven til den store spejder, der passer godt på sine ting. Fås også i en lidt mindre udgave